Home   News   Featured   Workshop bij TechClub op de VU in Amsterdam

Workshop bij TechClub op de VU in Amsterdam
Deelnemer workshop VU

Er waren zowel jonge als oude deelnemers in de zaal

Op woensdag 3 december 2014 heb ik we een workshop verzorgt bij TechClub. Dit is een stichting gevestigd bij de Vrije Universiteit Amsterdam die zich focust op het aan de kaart brengen van technologie onder de studenten. Het doel van deze workshop was om studenten van de VU en de HvA een introductie te geven in het ontwikkelen van mobiele applicaties en hoe ze daar op eigen houtje mee verder zouden kunnen.

De workshop was verdeeld in vijf delen. De opzet van de workshop was dat bij elk deel theorie ook een stuk praktijk zat. Het was dus de bedoeling dat ze de dingen die ze leerde meteen in praktijd konden brengen.

In het eerste deel kregen ze een introductie in C#, hoe je code kan lezen en waar een goede applicatie op z’n minst aan moet voldoen. Dit om elke student de beginselen van het programmeren te leren en om ervoor te zorgen dat ze ook ingewikkelde code gaan begrijpen. Tijdens het tweede deel zijn ze aan de slag gegaan met App Studio van Microsoft. Met deze tool hebben ze allemaal hun eigen applicatie gemaakt. Tijdens dit deel hebben ze ook de mogelijkheid gehad om al een eerste versie van hun applicatie te publiceren in de Windows 8 store.

uitleg

Uitleg over verschillende lagen in de applicatie

In het derde deel hebben ze een introductie gehad in Visual Studio. Dit om te zorgen dat ze goed en eenvoudig hun eigen app kunnen bouwen en debuggen. Het vierde deel was een introductie in Blend. Tijdens dit gedeelte hebben ze geleerd hoe ze Blend moeten gebruiken om de UI van hun applicatie aan te passen en hoe ze in een bestaande app kunnen navigeren tussen alle verschillende elementen.

Het laatste deel van de workshop was een vrij werken deel waarbij de studenten met hun eerder gemaakte app aan de slag konden gaan of met een volledig nieuw project konden beginnen. Ik liep daar rond om mogelijke vragen te beantwoorden en als een vraag veel werd gesteld, werd deze in de hele groep behandeld.

Aan het eind van de workshop hadden van de 20 deelnemers 17 een app gemaakt met App Studio die al te publiceren was, 5 apps zijn daadwerkelijk tijdens het workshop het publicatie proces in gegaan en 1 app stond aan het einde van de workshop al in de store (zie: http://apps.microsoft.com/windows/nb-no/app/top-2000-app/450254b6-e292-4246-8751-39a2360dd176)!

Comments are closed.